Mazraoui blikt terug: 'Die goal is mijn mooiste moment in mijn carrière bij Ajax'

15 mei 2022 om 10:45
Laatste update: 15 mei 2022 om 10:47

Noussair Mazraoui gaat Ajax na dit seizoen verlaten voor Bayern München. De rechtsback kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Amsterdam.

Mazraoui maakte in 2018 zijn debuut voor Ajax en kijkt daar met een positief gevoel op terug. "Bovendien laat Ten Hag geen enkele speler zomaar debuteren. Het voelde als een groot compliment, ik had het zelf afgedwongen", vertelt hij aan Voetbal International. "Dat seizoen kreeg ik trouwens ook rugnummer 12. Ik weet nog dat ik dacht: Wat is dat nou weer voor nummer? Dus ik als jong ventje toch maar bij de trainer aankloppen en vragen waarom ik dat nummer kreeg.er Ik zat volgens hem zo dicht tegen de basis aan dat rugnummer 12 op zijn plaats was. Haha, toen ik dat hoorde, was ik overtuigd en is het vervolgens mijn nummer geworden."

Mazraoui vindt zijn goal tegen zijn Bayern, zijn toekomstige werkgever, het mooiste moment uit zijn carrière. "Dat juist ik als onbekend jonkie scoorde, zorgde voor een bepaalde bevrijding bij de rest. Dat voelde ik. Die goal is mijn mooiste moment in mijn carrière bij Ajax. Het was mijn doorbraak voor de grote wereld."