Dit schrijven de Nederlandse kranten over de zege van Oranje op Polen

Dit schrijven de Nederlandse kranten over de zege van Oranje op Polen

16 juni om 20:13

In een spannende eerste groepswedstrijd van het EK 2024 wist Oranje een 1-2 overwinning op Polen te behalen dankzij een laat doelpunt van Wout Weghorst. De mannen van Ronald Koeman begonnen sterk, maar hadden moeite om hun dominantie om te zetten in doelpunten. Pas in de 83e minuut zorgde Weghorst, die net in het veld stond, voor de verlossende treffer. VoetbalNieuws.nl peilt de opinie in de vaderlandse dagbladen!

Nederlandse kranten over Polen - Nederland

"Wat een invalbeurt weer van Wout Weghorst", schreef De Telegraaf. "Oranje stevende tegen Polen af op een zeer teleurstellende toernooistart, maar dankzij een sterk staaltje van de ingevallen spits heeft het Nederlands elftal toch de eerste driepunter op zak op EURO 2024." De krant benadrukt hoe Weghorst, net in het veld en zonder balcontact, op aangeven van Nathan Aké de bevrijdende 2-1 scoorde. De Telegraaf wijst ook op het sterke optreden van Cody Gakpo en de solide verdediging, ondanks een vroeg tegendoelpunt.

Het Algemeen Dagblad richt zich op de individuele prestaties van de spelers. "Bart Verbruggen, Nathan Aké en Stefan de Vrij waren de grote uitblinkers bij het Nederlands elftal", aldus het AD. "Bart Verbruggen - kreeg een 8 - kansloos bij de 0-1 van spits Adam Buksa, maar drie belangrijke reddingen." De krant geeft verder aan dat Joey Veerman met een 5 de laagste beoordeling kreeg wegens te veel balverlies en een gebrek aan dominantie.

In De Volkskrant beschreef Willem Vissers de wedstrijd als een spannende maar slordige aangelegenheid. "Oranje was zondag in Hamburg een elftal met plezier en spelvreugde, lef, creativiteit en aantrekkingskracht", schreef Vissers. "Alleen scoren, de basis van voetbal, leek een onderschat onderdeel van het spel." De krant prees het optreden van Weghorst en noemde zijn doelpunt een "sprookje op kicksen". Ook werd benadrukt hoe Nederland ondanks de vele gemiste kansen uiteindelijk de overwinning wist te pakken, mede dankzij de solide verdediging en uitstekende keeperswerk van Bart Verbruggen.

Komende vrijdag mag Oranje weer aan de bak op het EK. Dan wacht om 21.00 uur de kraker tegen Frankrijk, dat maandagavond in actie komt tegen Oostenrijk.