Bassey over 'grootheid' bij Ajax: 'Ik speelde met hem op de Playstation'

21 juli 2022 om 09:51

Klaas Jan Huntelaar heeft een belangrijke rol gespeelt in de keuze van Calvin Bassey voor Ajax. De 22-jarige verdediger heeft al een goede band met de voormalig topspits en kijkt tegen hem op.

Huntelaar was een aanspreekpunt voor Bassey in aanloop naar zijn overgang naar Amsterdam. "Ik speelde met hem op de PlayStation", lacht hij tegenover Ajax TV. "Het geeft een geweldig gevoel dat iemand die zelf zo'n grootheid was jou vertelt interesse in jou te hebben."

"We hebben het over tactiek gehad, over voetbal, ik vroeg hem naar zijn carrière, hoe de overgang na het voetballen hem beviel. Ik merkte hoeveel liefde hij heeft voor de club. Hij komt steeds terug bij Ajax”, aldus Bassey, die daar maar één conclusie uit kan trekken. “Dat betekent dat het een soort familie is en daarom bij zoveel mensen in het hart zit."

Bassey zal zich moeten richten op twee posities: die van linker centrale verdediger en linksback. Dat is nog geen uitgemaakte zaak volgens de Nigeriaan. "Ik voetbal vooral gewoon graag. Als spits, als keeper... Zet me maar gewoon op het veld. Het maakt me niet uit waar ik speel. Zolang ik speel, geef ik alles”, besluit hij gekscherend.