Van Gaal heeft advies voor Ten Hag: 'Je kunt beter naar een voetbalclub gaan'

28 maart 2022 om 14:48

Volgens Louis van Gaal zou Erik ten Hag er goed aan doen om niet voor Manchester United te kiezen. De Oranje-bondscoach adviseert de Oldenzaler te kiezen voor een 'voetbalclub' in plaats van voor een 'commerciële club'.

"Manchester United is een commerciële club", reageert Van Gaal op een persconferentie. Onlangs werd duidelijk dat The Red Devils en Ten Hag oriënterende gesprekken met elkaar hebben gevoerd. "Ik denk dat Erik ten Hag een geweldige coach is, dat heeft hij meerdere malen laten blijken en een geweldige coach is altijd goed voor Manchester United", vervolgt hij.

Volgens Van Gaal bevindt Ten Hag zich in een moeilijk parket. "Dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kunt beter naar een voetbalclub gaan. Ik ga zijn carrière niet begeleiden, dan belt hij me zelf maar. Maar hij moet kiezen voor een voetbalclub, niet voor een commerciële club", besluit de zeventigjarige trainer.

Van Gaal stond aan het roer bij United tussen 2014 en 2016. In zijn tijd bij de gevallen Engelse grootmacht wist hij één prijs op zijn palmares bij te schrijven: in het seizoen 2015/16 werd de FA Cup gewonnen. Sindsdien wist Manchester United die beker nooit meer te winnen.