Atlético biedt excuses aan na rellen tijdens Madrileense derby

Vandaag om 07:37

Atlético Madrid heeft na de derby tegen Real Madrid officieel excuses gemaakt. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd toen fans objecten op het veld gooiden. De club werkt samen met de politie om de daders te identificeren.

Atlético veroordeelde het gedrag van zijn supporters in een verklaring: "Dit heeft geen plaats in de stadions." Eén dader is al geïdentificeerd en zal volgens het interne reglement worden gestraft. Trainer Diego Simeone vond dat ook provocateurs aangepakt moeten worden. "Goed, de autoriteiten moeten optreden, maar degene die provoceren moeten ook worden gestraft," aldus Simeone, die aangaf zichzelf ook onder die groep te scharen: "Als ze je niet straffen, tja, dan kun je doen wat je wil."

Thibaut Courtois, die tien jaar geleden Atlético verliet, was wederom het doelwit van de fans. Simeone riep de aanhang op om hiermee te stoppen. "Dit moet niet nog eens gebeuren, zulke mensen kunnen we niet gebruiken. Ik heb Thibaut verteld dat hij zich kalm moest houden."

Carlo Ancelotti, trainer van Real Madrid, ging niet in op de incidenten, maar bevestigde dat Courtois een spierblessure had opgelopen die verder onderzocht zou worden.

Bekijk hier het statement van Atlético Madrid