Bosz heeft slecht nieuws over sterkhouder: 'Gaat het denk ik niet halen'

Vandaag om 13:30
Laatste update: om 13:30

Peter Bosz heeft een mindere update gegeven over Joey Veerman tijdens zijn persconferentie. De middenvelder is geblesseerd en de trainer van de Eindhovenaren gaf aan geen rekening te houden met Veerman voor het duel tegen Sporting CP. Op bezoek bij Willem ll liep de 25-jarige een liesblessure op.

'Ik denk dat hij de wedstrijd niet kan halen', spreekt Bosz op zijn persconferentie over het mogelijke meespelen van Veerman. 'Dat is ook wat ik van de medische staf gehoord heb. Ik had Joey er graag bij willen hebben, want het is een geweldige speler.' Daarmee heeft de geplande MRI-scan niet het hoopgevende resultaat gegeven wat de Eindhovenaren wilden.

Daarom zal Bosz hoogstwaarschijnlijk een andere keuze moeten maken op zijn middenveld. Na 71 minuten in Tilburg liet hij de jonge Isaac Babadi invallen, eerder was Ismael Saibari al ingevallen voor Guus Til. Hoe lang de blessure van Veerman mogelijk gaat duren is onbekend. 

Vorig seizoen zat Veerman ook langere tijd in de lappenmand. Op drie verschillende momenten miste hij wedstrijden. Uiteindelijk stokte de teller op acht wedstrijden. Vooral de kuitblessure die de middenvelder in januari opliep hield hem in de lappenmand. Tot midden februari zat Veerman toen aan de kant en in totaal miste hij vijf wedstrijden. Bij zijn laatste blessure zat het probleem in zijn bovenbeen en toen stond hij twee wedstrijden aan de kant.