Priske sluit ogen niet voor Ueda-optreden: 'Er zijn dingen die beter moeten'

Vandaag om 15:02

Brian Priske heeft het opgenomen voor Ayase Ueda. De stand-in van Santiago Gimenez speelde woensdagavond een ongelukkige wedstrijd in de Champions League bij Girona, maar de Deense trainer zag gewoon positieve punten. 

Feyenoord leverde collectief gezien een goede prestatie in Catalonië, maar dat kan individueel gezien van Ueda niet worden gezegd. De Japanner miste een strafschop en was bij tijd erg slordig in de passing. Toch was het niet alleen maar kommer en kwel volgens Priske.

"Er zijn goede dingen geweest, maar ook dingen waarvan ik hoop dat hij die de komende weken verbetert", begint de trainer op de persconferentie. "Hij werkt hard voor ons en heeft goede momenten, maar je wenst ook voor hem dat hij dat laatste beetje kwaliteit toe gaat voegen aan zijn spel. In de laatste pass bijvoorbeeld. Hij moet zelfvertrouwen krijgen, het momentum pakken en zich comfortabel voelen. Hij heeft een goede spirit, ondanks het missen van de strafschop."

Julian Carranza was woensdag de vervanger van Ueda. De Argentijn oogde fris en had een aandeel bij de winnende treffer van Feyenoord. Priske sluit niet uit dat Carranza de concurrentiestrijd van Ueda kan winnen. "Op alle posities op het veld ligt het open (de concurrentiestrijd, red.)."