Dit is waarom een transfer naar PSV volgens Sepp van den Berg is afgeketst

Vandaag om 16:01
Laatste update: om 16:02

Sepp van den Berg heeft voor het eerst een boekje opengedaan over hem en PSV. De verdediger die afgelopen zomer nog bij Liverpool onder contract stond kon naar Eindhoven vertrekken, maar speelt nu bij Brentford. Volgens Van den Berg gaven de Engelse ponden de doorslag.

"Ik kan eerlijk zijn, het is serieus geweest", begint Van den Berg in gesprek met Viaplay. Maandenlang ging het over een mogelijke transfer naar PSV. "Ik heb een goed gesprek gehad met Peter Bosz. Live, één op één en dat is me goed bevallen. Hem ook volgens mij."

Ondanks dat goede gesprek draagt Van den Berg het shirt van Brentford en niet dat van PSV. Dat ligt echter niet helemaal aan hem zelf. "We weten allemaal dat de Engelse ponden koning zijn in het voetbal. De prijskaart die Liverpool aan mij hing, was gewoon te hoog. Ook voor de Duitse clubs, waarvoor ik mezelf wel zag spelen."

"Gezien het hele plaatje was het het best om in Engeland te blijven. En dat heb ik ook gedaan. Maar PSV was een optie en dat heb ik wel echt overwogen”, besluit de verdediger.