Waarom Bosz miljoenenaankoop Nagalo tot nu toe niet zo veel minuten gaf bij PSV

Vandaag om 15:52

Peter Bosz hoopt Adamo Nagalo zo snel mogelijk in een wedstrijd van PSV te kunnen beoordelen. De oefenmeester van PSV gaf zondagmiddag aan waarom hij de defensieve miljoenenaankoop nog niet zo veel heeft laten spelen.

"Laten we eerlijk zijn, mijn beeld is ook van de trainingen. Ik wil hem ook in de wedstrijden gaan zien", begon Bosz over Nagalo. Mocht de terugkeer van de verdediger naar zijn thuisland Burkina Faso niet overlappen met een oefenwedstrijd die PSV komende interlandperiode gaat spelen, dan krijgt Bosz waarschijnlijk zijn zin. "Hij is ook net voor het sluiten van de window gekomen en dan zit je al middenin de competitie. Dan ga je minder experimenteren, ik moet even geduld hebben."

Over de persoon en voetballer Nagalo uitte Bosz niets anders dan lof. "Het is een open, fijne jongen om mee te werken. Je pikt meteen zijn voetballende kwaliteiten eruit. Hij ziet het spelletje, speelt ballen tussen de linies, dat heeft hij allemaal. Hij had alleen wat pech dat hij een terugslag heeft gehad met zijn schouder, maar ik hoop hem zo snel mogelijk te zien."